Welkom bij Stichting Renesse

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Aanvragen

Laat je aanvraag beoordelen door onze mensen.

Gerealiseerd

welke projecten zijn er al mogelijk gemaakt?

Contact

heb je vragen of wil je meer weten over een thema?

Stichting Renesse

Stichting Renesse is een organisatie die evenementen en instellingen op Schouwen-Duiveland ondersteunt met de opbrengsten uit haar commerciële exploitaties en beleggingen. Stichting Renesse bezit gronden, gebouwen en effecten. Met het rendement hieruit financiert Stichting Renesse haar activiteiten.

De Stichting Renesse werd in 1953 opgericht door de voormalige gemeente Renesse. De doelstelling van de oprichting was te voorkomen dat commerciële projectontwikkelaars gebieden in de kuststrook van Schouwen-Duiveland zouden gaan exploiteren, waardoor het natuurlijk karakter en de unieke kwaliteiten ervan verloren zouden gaan.

Bezoekadres

Jan van Renesseweg 25
4325 GM Renesse

Contact

0111 461 252
info@stichtingrenesse.nl

Gesteunde Projecten

De Stichting Renesse ondersteunt een groot aantal evenementen, initiatieven en instellingen op Schouwen-Duiveland met structurele en incidentele bijdragen. Hieronder hebben we enkele van deze bijzondere projecten uitgelicht.

Uitgedrukt in getallen

Structureel gesteund

Momenteel worden er 5 initiatieven en instellingen structureel gesteund door Stichting Renesse.

Incidenteel gesteund

Jaarlijks worden er ongeveer 45 initiatieven en instellingen gesteund met een incidentele bijdrage.

Project aavragen

Per jaar worden er gemiddeld 50 aanvragen gedaan voor financiële steun voor initiatieven.

Toegekende budgetten

40 van de 47 aanvragen werden het afgelopen jaar gehonoreerd.

Ga de uitdaging met ons aan!

Stichting Renesse biedt financiële steun aan organisaties, die activiteiten verrichten op het gebied van recreatie, toerisme, cultuur, educatie en sport.

Deze steun bestaat in de meeste gevallen uit het verlenen van eenmalige subsidies. Voor een eenmalige bijdrage kan een verzoek worden ingediend. Er gelden uiteraard richtlijnen voor het verlenen van financiële steun. Vorig jaar kende de Stichting Renesse heel wat incidentele bijdragen toe.

Team Stichting Renesse